UMniverzum (UMniverzum, 2025)
V tokratni številki v ospredje postavljamo dediščino. Ob pomembnih mejnikih, lahko med drugim preberete zakaj je nujno potrebno raziskovanje in ohranjanje avtohtone medonosne kranjske čebele, ledenodobnih reliktov in slovenske zborovske glasbe. Da je lahko tudi tekstilno oblikovanje del umetnosti, kjer se prepletajo estetika, vizionarsko razmišljanje, v trajnost usmerjeni pristopi in tehnična znanja. Predani in usmerjeni v prihodnost predstavljamo inovaciji s področja tehnike, obe zaščiteni s patentom. Ta zagotavlja zaščito tehnologije na mednarodnem trgu in hkrati omogoča sodelovanje z industrijskimi partnerji. Izpostavljamo pomembnost zdravega življenjskega sloga, uresničujemo cilje brezpapirnega poslovanja ter s smernicami za razvoj sistema mikrodokazil učinkovito podpiramo vseživljenjsko učenje. Predstavljamo ambasadorje odprte znanosti in vas vabimo na poučni sprehod v naš Botanični vrt, ki ob naravni dediščini nudi tudi vpogled v bogato arheološko dediščino severovzhodne Slovenije.
Keywords: 50 let; jubilej; mejniki; študenti; glasba; tradicija; zbor; čebele; glacilani relikti; linejka; teritorialne kolektivne znamke; rektor; častni doktor; elettra; izzivi prihodnosti; inovacije; kemija; strojništvo; odprta znanost; ambasadorji; zeleni in digitalni prehod; zdrav življenski slog; dokumenti sistem; agilni razvoj izobraževanj; mikrodokazila; botanični vrt; akademska skupnost