(untitled) (UMniverzum, 2024)
Pomladno-poletna številka ponuja nov pester nabor zanimivih prispevkov, s številnih znanstvenih področij in z zelo aktualnimi temami. V branje vam ponujamo prispevke iz temeljnih področij, kot so ekonomija, prehrana in inovacije. Predstavljamo prihodnost nevronskih vmesnikov človek-stroj in projekt Nadgradnja nacionalnih raziskovalnih infrastruktur, ki nam je omogočil, da smo pridobili vrhunsko raziskovalno opremo, s katero želimo, po načelu odprtega dostopa, privabiti tudi številne domače in tuje vrhunske raziskovalce. Podrobneje predstavljamo znanstvenici s področja prava in jezikoslovja. Gledamo v prihodnost in ozaveščamo o pomenu dediščinske znanosti, hkrati pa izpostavljamo podnebno anksioznost in (ne)spanje v digitalni dobi, ki postajata resni težavi, predvsem med mladimi. Zavedamo se pomembnosti prenosa znanja in tehnologij v okolje, tudi na tuje trge, zato predstavljamo podporno mrežo EEN, katere del je vrsto let tudi naša univerza.