Glasoslovje prekmurskega govora Cankove skozi čas - Jakop, Tjaša (Slavia Centralis, 2025)
V prispevku osvetljujemo glasoslovno podobo prekmurskega govora vasi Cankova, ki ga slovenska dialektologija uvršča v ravensko-gorički govor prekmurskega narečja panonske narečne skupine. Narečno gradivo je bilo zbrano na terenu po vprašalnici za Slovenski lingvistični atlas (od konca90-ih let do danes) in je v članku primerjano z narečnim gradivom, objavljenim leta 1909 v glasoslovni razpravi Avgusta Pavla. V prispevku so podrobneje predstavljene osnovne glasoslovne in naglasoslovne značilnosti govora.
Keywords: dialektologija; panonska narečna skupina; prekmursko narečje; ravensko-gorički govor; glasoslovje; Cankova; Avgust Pavel