Marko Jesenšek, 2021: Poglavja iz razvoja slovenskega jezika - Šek, Polonca (Slavia Centralis, 2022)
Redni profesor dr. Marko Jesenšek, zaposlen na Oddelku za slovanske jezike in književnosti na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru, je izdal svojo enajsto znanstveno monografijo z naslovom Poglavja iz razvoja slovenskega jezika. Monografija je izšla leta 2021 kot 145. v Mednarodni knjižni zbirki Zora. Izdala jo je Univerzitetna založba Univerze v Mariboru.
Keywords: Marko Jesenšek; Poglavja iz razvoja slovenskega jezika; monografija; ocena