Bibliografija zasl. prof. dr. Martine Orožen - Polajnar, Anka; Sollner Perdih, Anka (Slavia Centralis, 2022)
Dr. Martina Orožen (Turje pri Hrastniku, 13. 10. 1931), zaslužna profesorica za zgodovinsko slovnico in dialektologijo slovenskega jezika, je večino svoje pedagoške in raziskovalne poti opravila na Oddelku za slovanske jezike in književnosti Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Doktorirala je na ljubljanski univerzi, svoja znanja in vedenja je pridobivala in delila tudi v Varšavi, Krakovu, na Dunaju, v Gradcu in drugod. Lani je praznovala 90. rojstni dan in to je priložnost, da slovenistični in slavistični javnosti prikažemo njeno obsežno bogato bero ter izjemno ljubezen do slovenskega jezika.
Keywords: Martina Orožen; bibliografija; zgodovinska slovnica; slovenistika; slavistika