Neumorno ustvarjanje in spoznavanje Stvarnika: Ob jubileju profesorice Martine Orožen in 150-letnici graške slavistike - Karničar, Ludvik (Slavia Centralis, 2021)
Graška univerza, zlasti slavistika in slovenistika, sta bili pomembno izobraževalno in raziskovalno središče Slovencev, mesto Gradec pa eden od rojstnih krajev slovenske nacionalne kulture v 19. stoletju. Z graško slavistiko se je močno prepletala tudi znanstvena pot slavljenke profesorice Orožnove, ki letos slavi svojo 90-letnico.
Keywords: slavistika; slovenistika; Gradec; Janez Nepomuk Primic; Gregor Krek; Martina Orožen