Prekmurje Slovene Grammar. Avgust Pavel’s Vend nyelvtan (1942). - Zoltán, András (Slavia Centralis, 2021)
Avtor prispevka ocenjuje Pavlovo delo Prekmurska slovenska slovnica (Vend nyelvtan), ki ga je l. 2013 izdala Mednarodna založba Oddelka za slovanske jezike in književnosti na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru. Delo je uredil Marko Jesenšek, iz madžarščine ga je prevedla Marija Bajzek Lukač.
Keywords: Prekmurska slovenska slovnica; Vend nyelvtan; Avgust Pavel; slovnica; Marko Jesenšek; Marija Bajzek Lukač; prevod