MARKO JESENŠEK, 2018: PREKMURSKI JEZIK MED KNJIŽNO NORMO IN NAREČJEM: Maribor: Univerzitetna založba Univerze. - Švajncer, Marija (Slavia Centralis, 2020)
Marko Jesenšek je objavil novo knjigo z naslovom Prekmurski jezik med knjižno normo in narečjem (2018). Monografija je avtorjeva deveta knjiga, v njej pa poglavitno pozornost namenja prekmurskemu jeziku in pri tem dokazuje, da je imel slovenski jezik vse do oblikovanja enotne slovenske knjižne norme sredi 19. stoletja dvojnični razvoj.
Keywords: Marko Jesenšek; monografija; Prekmurski jezik med knjižno normo in narečjem; prekmurski jezik; ocena