Eurom 5 : ce que l’intercompréhension romane peut apporter aux langues slaves - Labbe, Gregoire (Slavia Centralis, 2020)
Članek predstavlja medjezikovno (spo)razumevanje med jeziki iste družine kot jezikovno in didaktično področje, s pomočjo konkretnega primera oz. metodologije, ki je bila ustvarjena za Eurom 5 (Bonvino et al., 2001). Eurom 5 je didaktični pristop k medjezikovnemu razumevanju med romanskimi jeziki. Cilj članka je opisati to metodologijo in pokazati potencialne prednosti takšnega pristopa za slovanske jezike in govorce slovanskih jezikov v času, ko je znanje angleščine prepogosto edino razvito jezikovno znanje.
Keywords: medsebojno sporazumevanje; romanski jeziki; slovanski jeziki; didaktika; bralno razumevanje; ustno razumevanje