IVAN CANKAR V MEDKULTURNEM PROSTORU. OB STOTI OBLETNICI CANKARJEVE SMRTI: Maribor: Univerzitetna založba Univerze, 2018 (Mednarodna knjižna zbirka Zora, 126). 430 str. - Belšak, Silva (Slavia Centralis, 2020)
V prispevku je predstavljena znanstvena monografija Ivan Cankar v medkulturnem prostoru, ki je nastala v Cankarjevem letu 2018 ob stoti obletnici pisateljeve smrti. Uredile so jo dr. Jožica Čeh Steger, dr. Simona Pulko in dr. Melita Zemljak Jontes z Oddelka za slovanske jezike in književnosti Filozofske fakultete Univerze v Mariboru.
Keywords: znanstvena monografija; Ivan Cankar v medkulturnem prostoru; Ivan Cankar; ocena; stota obletnica