Peter Grzybek (November 22, 1957–May 29, 2019): In memoriam - Mieder, Wolfgang (Slavia Centralis, 2020)
Avtor v prispevku opisuje življenje in delo pokojnega nemškega jezikoslovca Petra Grzybeka, ki je imel izjemen vpliv na večplastno preučevanje pregovorov.
Keywords: Peter Grzybek; nemški jezikoslovec; preučevanje pregovorov; paremiologija; besede slovesa; bibliography