Marija Jurić Pahor: Das Gedächtnis des Krieges. Die Isonzofront in der Erinnerungsliteratur von Soldaten und Zivilisten: Klagenfurt/Celovec: Hermagoras Verlaag/Mohorjeva založba, 2017, 444 str. - Čeh Steger, Jožica (Slavia Centralis, 2020)
V prispevku je predstavljena monografija Marije Jurić Pahor z naslovom Das Gedächtnis des Krieges. Die Isonzofront in der Erinnerungsliteratur von Soldaten und Zivilisten (Memorija vojne. Soška fronta v spominski literaturi vojakov in civilistov), v kateri se avtorica ukvarja z vprašanjem, kako se je uničevalna moč prve svetovne vojne vpisala v memorijo vojakov in civilistov na primeru ene najhujših vojaških front, ki je potekala med Avstro-Ogrsko in Italijo na območju Soče.
Keywords: ocena; književnost; spominsko gradivo; soška fronta; teorija spomina; prva svetovna vojna; Srečko Kosovel; Anton Podbevšek