Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o visokem šolstvu – poskus spremembe 8. člena (učni jezik na slovenskih univerzah) - Jesenšek, Marko; Jensterle - Doležalová, Alenka; Potrata, Majda; Božič, Zoran; Žele, Andreja; Komel, Dean; Borovnik, Silvija; Krajnc Ivič, Mira; Žabot, Vlado; Pintarič, Miha; Grad, Silvija (Slavia Centralis, 2020)
Pričujoče gradivo vsebuje odzive uglednih slovenskih jezikoslovcev, akademikov in drugih, ki jim je slovenščina kot učni jezik pomembna na vseh ravneh izobraževanja, na poskus anglizacije slovenskih univerz.
Keywords: učni jeziki; slovenščina; Zakon o visokem šolstvu; internacionalizacija