KAREL GADÁNYI – DOBITNIK MEDALJE ZA ZASLUGE - Jesenšek, Marko (Slavia Centralis, 2020)
V prispevku je predstavljeno življenje in znanstvenoraziskovalno delo Karla Gadányija, dobitnika medalje za zasluge za uspešno umeščanje slovenistike v madžarski visokošolski prostor in podporo Slovencem na Madžarskem v skrbi za ohranjanje maternega jezika in kulture.
Keywords: Karel Gadányi; slovenistika; madžarski slovenisti; Madžarska; poročilo