ROJENA V NAREČJE. AKADEMIKINJI PROF. DR. ZINKI ZORKO OB 80-LETNICI. Uredil Marko Jesenšek: Maribor: Filozofska fakulteta, Mednarodna založba Oddelka za slovanske jezike in književnosti, 2015. (Mednarodna knjižna zbirka Zora, 114). 727 str. - Krajnc Ivič, Mira; Zemljak Jontes, Melita (Slavia Centralis, 2020)
V prispevku je predstavljena monografija Rojena v narečje, ki je posvečena 80-letnici akademikinje in zaslužne profesorice Oddelka za slovanske jezike in književnosti Filozofske fakultete Univerze v Mariboru dr. Zinke Zorko.
Keywords: Rojena v narečje; Zinka Zorko; 80-letnica; monografija; ocena; dialektologija