STO LET SLOVENISTIKY NA UNIVERZITĚ KARLOVĚ V PRAZE. Ur. Alenka Jensterle - Doležalová, Jasna Honzak Jahić, Andrej Šurla: Praha: Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, 2014. 569 str. - Koprivnikar, Aljaž (Slavia Centralis, 2020)
V prispevku je predstavljena monografija Sto let slovenistike na Karlovi univerzi v Pragi, ki je nastala kot rezultat simpozija, ki je leta 2014 ob stoti obletnici obstoja slovenistike na Karlovi univerzi potekal v izvedbi Alenke Jensterle - Doležal, Jasne Honzak Jahić in Andreja Šurle.
Keywords: Sto let slovenistiky na Univerzitě Karlově v Praze; Sto let slovenistike na Karlovi univerzi v Pragi; slovenistika; stoletnica; ocena