MARKO JESENŠEK: POGLAVJA IZ ZGODOVINE VZHODNOŠTAJERSKEGA JEZIKA: Maribor: Filozofska fakulteta, Mednarodna založba Oddelka za slovanske jezike in književnosti, 2015. (Mednarodna knjižna zbirka Zora, 110). 389 str. - Šek Mertük, Polonca (Slavia Centralis, 2020)
V prispevku je predstavljena sedma znanstvena monografija Marka Jesenška Poglavja iz zgodovine vzhodnoštajerskega jezika (2015), ki je izšla pri Mednarodni založbi Oddelka za slovanske jezike in književnosti Filozofske fakultete Univerze v Mariboru.
Keywords: Poglavja iz zgodovine vzhodnoštajerskega jezika; Marko Jesenšek; znanstvena monografija; ocena; vzhodnoštajerski jezik