RÓBERT KISS SZEMÁN: SLOVANSKÝ GOETHE V PEŠTI. JÁN KOLLÁR A NÁRODNÍ EMBLEMATISMUS STŘEDOEVROPSKÝCH SLOVANŮ (A Slavonic Goethe in Hungary. Ján Kollár and National Emblematism of Central European Slavs): Praha: Akropoli., 2014. 210 s. - Janiec-Nyitrai, Agnieszka (Slavia Centralis, 2020)
V prispevku je predstavljena monografija Róberta Kissa Szemána, naslovljena Slovanský Goethe v Pešti, Ján Kollár a národní emblematismus středoevropských slovanů.
Keywords: Róbert Kiss Szemán; ocena; Slovanský Goethe v Pešti; slovaški pisatelji; Jan Kollar