Značilnosti poezije osrednjih slovenskih pesnikov in pesnic, rojenih po letu 1970 - Bedrač, David (Slavia Centralis, 2020)
V razpravo je zajetih enainšestdeset poetik slovenskih pesnikov in pesnic, rojenih po letu 1970. Predstavljene so nekatere prevladujoče značilnosti dane generacije na ravni zunanje in notranje oblike pesniških besedil, v razpravo pa so zajeti ključni generacijski problemi pesništva, izhajajoči iz razmerja med avtopoetičnostjo in prevladujočimi idejnimi težnjami. Obenem je podan tudi krajši razmislek o najsodobnejših pesniških besedilih kot o razvojnem in idejnem kontinuumu znotraj slovenskega pesniškega prostora.
Keywords: slovenski pesniki, rojeni po letu 1970; avtopoetika; prevladujoči poetični vidiki; zunanja zgradba; notranja zgradba