Vloga moških oblačil v jaromeščanskem ambientu Kersnikovih romanov Ciklamen in Agitator - Perović, Ana (Slavia Centralis, 2020)
V članku so predstavljeni moški oblačilni videzi, kakor se pojavljajo v Kersnikovih romanih Ciklamen in Agitator. Proučujem jih kot dele slovenskega jaromeščanskega ambienta. Kot taka se oblačila pokažejo v funkciji prikazovanja še ne povsem razvitega meščanskega habitusa slovenskih pokrajin v drugi polovici 19. stoletja, medrazredno in znotrajrazredno razlikovanje s pomočjo oblačil je v funkciji komičnega, različni oblačilni videzi pa sugerirajo osebnostne lastnosti posameznikov.
Keywords: Janko Kersnik; meščanstvo; Ciklamen; Agitator; moška oblačila