Razvoj slovenske paremiologije in paremiološke terminologije - Ulčnik, Natalija (Slavia Centralis, 2020)
Prispevek se osredinja na terminološka vprašanja v okviru paremiologije – vede, ki preučuje pregovore in njim sorodne enote. Izpostavlja vprašanje njene znanstvene avtonomnosti in problematiko defniranja osnovne enote preučevanja, torej paremije. V sklepnem delu je poudarjena potreba po novih jezikoslovnih paremioloških raziskavah, ki bodo v prihodnje pripomogle tudi k terminološkemu izčiščevanju.
Keywords: paremiologija; paremija; pregovorne enote; terminologija