Potrč v Pleteršnikovem slovarju (Roman Na kmetih, 1954) - Zemljak Jontes, Melita; Valh Lopert, Alenka (Slavia Centralis, 2020)
Prispevek na osnovi primerjalne analize prikazuje besedje, zapisano v Potrčevem romanu Na kmetih iz leta 1954, in zapise v Pleteršnikovem Slovensko-nemškem slovarju iz let 1894–1895. Glede na Potrčev slovarček 89 narečnih geselskih iztočnic na koncu romana je iz analize razvidno, da 52 od teh izkazuje narečno rabo v Pleteršnikovem slovarju.
Keywords: Potrč; Na kmetih; Pleteršnik; prleško narečje