Prekmurski členki v Pleteršnikovem slovarju - Agrež, Maruška (Slavia Centralis, 2020)
Prispevek obravnava prekmurske členke v Pleteršnikovem slovarju in ostalih relevantnih popisih besedja ter v izbranih besedilih prekmurskega knjižnega jezika. Tipično prekmurski je le ešče. Nekateri členki so značilni za celoten vzhodnoslovenski prostor. Drugi se pojavijo tudi v kajkavščini. Od osrednjeslovenskih in sodobnih slovenskih knjižnih členkov se prekmurski členki razlikujejo leksikalno, glasoslovno in besedotvorno. Etimološko so blizu praslovanskim variantam.
Keywords: Pleteršnikov slovar; členki; prekmurščina; prekmurski knjižni jezik; vzhodnoslovenski jezik; kajkavščina