Značilnosti krajše proze slovenskih književnic - Borovnik, Silvija (Slavia Centralis, 2020)
Članek se ukvarja z značilnostmi krajše proze slovenskih pisateljic vse od njenih začetkov, to je s preloma iz 19. v 20. stol., pa do sodobnosti. Izbor avtoric in literarnih besedil opozarja na tematske in jezikovno-slogovne novosti ter posebnosti v njihovi literaturi, pa tudi na bele lise pri raziskovanju in poznavanju le-te.
Keywords: slovenske pisateljice; krajša proza; tematske in jezikovno-slogovne značilnosti