Metafore iz grško-rimskega sveta v delih slovenskega pisatelja Alojza Rebule - Cergol, Jadranka (Slavia Centralis, 2020)
Članek se osredotoča na analizo nekaterih primer in metafor v delih slovenskega pisatelja Alojza Rebule, in sicer upošteva samo tiste, ki imajo kot predmet metafore prispodobe iz klasičnega grško-rimskega sveta. Na podlagi interacijske teorije metafore avtorica predstavi antiko najprej kot glavni predmet, nato kot stranski predmet, v zaključnem delu pa odkriva, kaj pomeni za pisatelja Alojza Rebulo interakcija.
Keywords: Alojz Rebula; antika; interacijska teorija metafore; humanitas