Barbara Kryżan-Stanojević: Lice i naličje jezične globalizacije: Zagreb: Srednja Evropa, 2009. 159 str. - Kovač, Mija (Slavia Centralis, 2020)
Prispevek predstavlja zbornik Lice i naličje jezične globalizacije, ki ga je uredila Barbara Kryżan-Stanojević in je nastal leta 2007 na Filozofski fakulteti v Zagrebu kot rezultat projekta Ministrstva znanosti, šolstva in športa Republike Hrvaške z naslovom Suprotstavljanje globalizaciji jezika i kulture.
Keywords: ocena; Barbara Kryżan-Stanojević; Lice i naličje jezične globalizacije; nacionalni jeziki; globalizacija