Breda Pogorelec: Zgodovina slovenskega knjižnega jezika. Jezikovni spisi I.; Stilistika slovenskega knjižnega jezika. Jezikovni spisi II. - Tokarz, Emil (Slavia Centralis, 2020)
Avtor prispevka predstavlja dve knjigi jezikoslovke Brede Pogorelec, ki sta izšli leta 2011 z nadnaslovom Jezikovni spisi I in II.
Keywords: Breda Pogorelec; ocena; zgodovina slovenskega knjižnega jezika; stilistika slovenskega jezika; zgodovina jezika; stilistika