Marko Jesenšek: Prekmuriana. Fejezetek a szlovén nyelv történetéből: Budapest: Balassi Kiadó, 2010. Opera Slavica Budapestinensia. Linguae Slavicae. 230. p. - Bajzek Lukácsné, Mária (Slavia Centralis, 2020)
V prispevku je predstavljena knjiga Marka Jesenška v madžarščini, ki je bila izdana v sodelovanju katedre za slovansko filologijo in založbe Balassi. Prevedla in uredila sta jo Mária Bajzek in György B. Lukács.
Keywords: ocena; Marko Jesenšek; Prekmuriana; slovenščina; zgodovina jezika; panonska narečna skupina; prekmurski knjižni jezik