Vezljivost glagolov védenja v zgodovini slovenskega knjižnega jezika - Grošelj, Robert (Slavia Centralis, 2020)
Razprava obravnava vezljivost glagolov védenja, tj. umeti (z drugotnim nedovršnikom umevati), vedeti in znati, v zgodovini slovenskega knjižnega jezika. Raziskavo sestavljajo pomenska opredelitev glagolov, vzpostavitev pomenskih in vezavnostnih vzorcev, določitev njihove stabilnosti, razvojnih značilnosti in konkurenčnih razmerij. Po pomenih so primerjane vezljivostne značilnosti med glagoli.
Keywords: zgodovina slovenščine; razvoj vezljivosti; vezava; glagoli védenja