Pregled dosežkov madžarske slovenistike po letu 1990 - Várkonyi, Alma (Slavia Centralis, 2020)
V zadnjih dveh desetletjih je na Madžarskem nastala bogata literatura na področju slovensko-madžarskih literarnih, jezikovnih ter kulturnih stikov. Prispevek poskuša predstaviti znanstvene dosežke madžarske slovenistike – literarne zgodovine, jezikoslovja, zgodovine ter kulturne zgodovine –, leposlovno in znanstveno knjižno produkcijo slovenske manjšine na Madžarskem ter madžarske prevode slovenskih leposlovnih del, nastale od leta 1990.
Keywords: slovenistika; slovensko-madžarski jezikovni in književni stiki; zgodovina; slovaropisje; Slovenci na Madžarskem; prevajanje leposlovja