Carmen Mellado Blanco (ur.): Theorie und Praxis der idiomatischen Wörterbücher: Tübingen, 2009. Lexicographica. Series Maior; 135. VI + 255 str. - Jesenšek, Vida (Slavia Centralis, 2020)
V prispevku je opisana monografija, izdana v okvirih kontrastivnega (špansko-nemškega) projekta FRASESPAL, ki predstavlja nekatere teoretične in praktične usmeritve pri sestavljanju eno- in večjezičnih frazeoloških slovarjev.
Keywords: monografija; Theorie und Praxis der idiomatischen Wörterbücher; projekt FRASESPAL; ocena; frazeološki slovarji