Slavic *mokrъ, Irish ainmech 'wet, rain' - P. Hamp, Eric (Slavia Centralis, 2020)
Slovansko *mokrъ, irsko ainmech 'moker, dež'Avtor prikazuje etimološke povezave med baltščino, slovanščino, albanščino in keltščino za pojem 'moker, dež', ki se kažejo v rekonstrukciji praindoevropskega korena *mek- (~ *mok-).
Keywords: indoevropski jeziki; etimologija; balto-slovanski prajezik; keltski jeziki