Функционирование топонимов и этнонимов в речи литовцев Латвии - Квашите, Регина (Slavia Centralis, 2020)
Članek obravnava leksiko Litovcev v Latviji. Pozornost je posvečena dvema specifičnima plastema besedišča – toponimom in etnonimom. V raziskavi je bilo ugotovljeno, da spekter toponimov ni širok, saj med posameznimi naselji in njim bližnjimi področji prevladujejo imena obeh držav, etnonimi pa razkrivajo zanimive težnje, ki izkazujejo nasprotje domače – tuje.
Keywords: jezik Litovcev v Latviji; toponimi; etnonimi; konkurenčni leksemi