Slovene regional atlases: from SDLA-Ts to SDLA-SI - Cossutta, Rada (Slavia Centralis, 2020)
Slovenski regionalni atlasi: od SDLA-Ts do SDLA-SiPrispevek se osredinja na prikaz dveh slovenskih dialektoloških regionalnih atlasov, ki bistveno dopolnjujeta furlanski atlas ASLEF: Slovenski dialektološki leksikalni atlas Tržaške pokrajine (SDLATs) (1987) za tržaški Kras in Slovenski dialektološki leksikalni atlas slovenske Istre (SDLA-SI) (2005–2006) za slovensko Istro. Njuna uresničitev pomeni nedvomno pridobitev za primorsko leksiko, ki je tu zapisana in kartografirana.
Keywords: lingvistična geografija; slovenski regionalni atlasi; SDLA-Ts; SDLA-SI; dialektologija