Mesto besedotvorja v raziskavah poljskih govorov in narečij - Gala, Sławomir; Ostromęcka - Frączak, Bożena (Slavia Centralis, 2020)
V prispevku je prikazan delež besedotvorja pri opisu poljskih govorov in narečij. Kljub pomembnim dosežkom besedotvornih raziskav etnične poljščine je vloga narečnega besedotvorja še naprej omejena. Avtorja opozarjata na potrebo tovrstnega raziskovanja v okviru preučevanja govorov in narečij.
Keywords: metodologija raziskovanja; besedotvorje; dialektologija; poljski jezik