Trpljenje nedolžnih in iskanje besede (od)rešitve v dramatiki Stanka Majcna - Gržan, Karel (Slavia Centralis, 2020)
Prispevek je prikaz soočanja Stanka Majcna s trpečimi, ob katerih se čuti osebno poklican k dejavnemu premagovanju bolečine nemočnih. Kot družbeno ujet človek tega ne zmore – ostaja na poziciji zavarovanih. Njegovo orožje so le besede, s katerimi drami »revolucijo«. Razkorak med besedo in dejanji budi v njem razpetost in neuresničeno čutenje življenja
Keywords: Stanko Majcen; dramatika; trpljenje; odreševanje