Miejsce standardu burgenlandzkochorwackiego wśród języków indoeuropejskich - Ślęzak, Artur (Slavia Centralis, 2020)
Jezik gradiščanskih Hrvatov se je razvil iz severozahodnih hrvaških dialektov med 15. in 17. stol., zato gradiščanski Hrvati ob čakavskem in štokavskem narečju govorijo tudi kajkavsko narečje (zahodna Madžarska). Za ta narečja so značilni številni arhaizmi, obogatena pa so tudi z mnogimi neologizmi. Jezik gradiščanskih Hrvatov je standardiziran v obsežni slovnici Gradišćanskohrvatska gramatika (Željezno 2003).
Keywords: jezikoslovje; narodne manjšine; slovanski jeziki; jezik gradiščanskih Hrvatov; slovnica