Koroško mežiško narečje v luči novih glasoslovnih raziskav - Zorko, Zinka (Slavia Centralis, 2020)
V razpravi so predstavljene nove glasoslovne raziskave koroškega mežiškega narečja. Na Javorju, v Črni in Mežici so se dolgi dvoglasniki poenoglasili, v Kotljah in Pamečah je ohranjen značilni koroški dvoglasniško-enoglasniški sestav, na Ojstrici je ohranjeno podjunsko narečje, mislinjski govor pa ima štajerski južnopohorski samoglasniški sestav.
Keywords: koroško mežiško narečje; južnopohorski štajerski govor; glasoslovje; oblikoslovje; besedje