Nyomárkay István: Rövid horvát és szerb nyelvtörténet (Kurze Geschichte des Kroatischen und des Serbischen): Budimpešta: ELTE Inštitut za slovansko in baltsko filologijo, 2007. Opera Slavica Budapestinensia. Linguae Slavicae. S. 292. - Vig, István (Slavia Centralis, 2020)
Avtor prispevka predstavlja prvo zgodovino hrvaščine in srbščine, napisano v madžarščini; njen avtor je István Nyomárkay.
Keywords: István Nyomárkay; zgodovina hrvaščine in srbščine; Rövid horvát és szerb nyelvtörténet; zgodovina jezika; monografija; ocena knjige