Mezi folklorem a uměním, mezi zeměmi a existencí - Pavera, Libor (Slavia Centralis, 2020)
Prispevek obravnava avtorico, ki je živela in ustvarjala na geografsko-jezikovno-kulturni meji, kar se kaže v njenih delih, umeščenih med leposlovje in folkloro. Avtor opozarja tudi na uporabo zgledov, čas in prostor ter topiko prostora.
Keywords: folklora; leposlovje; odnosi med folkloro in umetnostjo; pripovedništvo; topos