Diskurzivne prvine v izbranih Trubarjevih predgovorih in pismih - Bošnjak, Blanka (Slavia Centralis, 2020)
Osnovna teza pričujočega prispevka je, da se s pomočjo Trubarjevih izbranih analiziranih predgovorov in korespondence z vidika teorije diskurza kaže naslednja zakonitost: v Trubarjevem času gre šele za konstituiranje raznolikosti diskurzov, ki imajo določena skupna izhodišča.
Keywords: Trubarjevi izbrani analizirani predgovori in korespondenca; slovenski protestantizem; teorija diskurza