Mrožkov Tango in problemi njegove recepcije na Slovenskem - Troha, Gašper (Slavia Centralis, 2025)
Članek se osredotoča na dramo Tango poljskega dramatika Sławomirja Mrožka in na njeno usodo na slovenskih odrih. Čeprav je bila uprizorjena v Beogradu in Ljubljani že v letu 1965, istem letu, ko je doživela krstno uprizoritev na Pojskem, je bila kasneje potisnjena na gledališko margino. Ponovno je prišla na repertoar ljubljanske Drame šele leta 2023. V članku so analizirane posamezne postavitve in kritiški odzivi; ugotovljeno je, da je na usodo recepcije Tanga pomembno vplival Josip Vidmar.