Wybrane uniwersalne procesy prowadzące do zmian w językach świata - Kida, Ireneusz (Slavia Centralis, 2021)
Članek obravnava različne pojave, kot so preglas, harmonija samoglasnikov in gramatikalizacija, ki povzročajo jezikovne spremembe. Zdi se, da so ti procesi univerzalni, saj so značilni za številne svetovne jezike. V razpravi so primerjani angleški, nemški, švedski, latinski, španski, francoski, arabski, poljski, srbski, makedonski, romunski, grški in finski jezik ter tok pisin.