Wpisana w polskość (z okazji jubileuszu pani Profesor dr. Martiny Orožen) - Tokarz, Emil (Slavia Centralis, 2021)
Prispevek je napisan v čast redne profesorice Martine Orožen, odlične poznavalke zgodovinske slovnice in dialektologije slovenskega jezika, ki obhaja visok življenjski jubilej. Predstavljena je kot najvišja avtoriteta v stroki; ustvarila je jezikoslovno šolo, v kateri skupaj s svojimi učenci raziskuje diahronijo slovenskega jezika – uspešna znanstvenoraziskovalna pot Martine Orožen se je začela leta 1962, ko je prišla na krajše strokovno izpopolnjevanje v Varšavo in Krakov.