SLOVENSKO JEZIKOSLOVJE, KNJIŽEVNOST IN POUČEVANJE SLOVENŠČINE. SLOVAR SLOVENSKEGA KNJIŽNEGA JEZIKA 16. STOLETJA. VELIKI MADŽARSKO-SLOVENSKI SPLETNI SLOVAR. Ur. Marko Jesenšek: Maribor: Univerzitetna založba Univerze, 2020. (Mednarodna knjižna zbirka Zora, 135). 399 str. - Nikolovski, Gjoko (Slavia Centralis, 2020)
Avtor prispevka predstavlja novo znanstveno monografijo Slovensko jezikoslovje, književnost in poučevanje slovenščine, Slovar slovenskega knjižnega jezika 16. stoletja, Veliki madžarsko-slovenski spletni slovar, ki jo je uredil vodja raziskovalnega programa št. P6-0156, Slovensko jezikoslovje, književnost in poučevanje slovenščine, Marko Jesenšek.