Hungarian Parallels to the Anecdotal Style of Švejk - Gintli, Tibor (Slavia Centralis, 2020)
MADŽARSKE VZPOREDNICE ANEKDOTIČNEMU STILU V ŠVEJKU Študija predstavlja vzporednice med madžarsko literarno anekdotično pripovedjo 20. stoletja in Švejkom. Predmet uvodnega dela analize so žanrovske komponente Haškovega romana, s katerimi želimo predstaviti prisotnost anekdotičnih posebnosti in njihove poetične funkcije. V nadaljevanju primerjamo anekdotične značilnosti v treh romanih madžarskega pisatelja Jenőja Józsija Tersánszkyja (Zgodba o svinčniku, Marci Kakuk, Legenda o zajčjem paprikašu) z rešitvami v Haškovem romanu