SLOVENSKI FILM V SLIKI, GLASBI IN BESEDI. Ur. Marko Jesenšek: Ljutomer: Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, 2015. 334 str. - Šek Mertük, Polonca (Slavia Centralis, 2020)
Avtorica predstavlja znanstveno monografijo Slovenski film v sliki, glasbi in besedi, ki je nastala ob 110-letnici začetka slovenskega filma.