Pravopisno slovaropisje na Inštitutu za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU - Dobrovoljc, Helena; Bizjak Končar, Aleksandra (Slavia Centralis, 2020)
V prispevku so predstavljene pravopisne dejavnosti Leksikološke sekcije Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU v Ljubljani ter spremembe v pojmovanjih te veje slovaropisja v drugi polovici 20.stoletja in na začetku 21. stoletja. Medtem ko je v 20. stol. pravopisni slovar pogosto nadomeščal enojezični pomenskorazlagalni slovar, je danes pravopisni slovar organiziran v obliki podatkovne zbirke, specializirane za normativne zadrege. Predstavljena so načela, uporabljenapri gradnji teh zbirk in zasnovi slovarja.