Mednarodna znanstvena konferenca 200-letnica rojstva Franca Miklošiča in Miklošičeva monografija: Ob dvestoletnici rojstva Franca Miklošiča. Ur. Marko Jesenšek. Ljutomer: Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, 2013. 487 str. - Horvat, Mojca (Slavia Centralis, 2020)
Avtorica prispevka poroča o mednarodni znanstveni konferenci ob počastitvi dvestoletnice Miklošičevega rojstva in o monografiji, ki je izšla ob omenjenem dogodku.