SILVIJA BOROVNIK: KNJIŽEVNE ŠTUDIJE. O vlogi ženske v slovenski književnosti, o sodobni prozi in o slovenski književnosti v Avstriji: Maribor: Mednarodna založba Oddelka za slovanske jezike in književnosti. Filozofska fakulteta, Univerza v Mariboru. 2012. (Mednarodna knjižna zbirka Zora, 85). 264 str. - Vollmaier Lubej, Janja (Slavia Centralis, 2020)
Avtorica predstavlja znanstveno monografijo Silvije Borovnik, ki zaobsega temeljit vpogled v tri glavna tematska področja: književnost, ki so jo pisale oziroma jo pišejo ženske, sodobno slovensko književnost z izbranimi avtorji in slovensko književnost v Avstriji.